Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заплахата за Украйна от Беларус е само в информационното пространство, твърди Центърът за противодействие на дезинформацията

[post-views]
Заплахата за Украйна от Беларус е само в информационното пространство, твърди Центърът за противодействие на дезинформацията

Към този момент руските войски нямат нужните сили, с които да нахлуят в Украйна от територията на Беларус, но Русия ще продължи да лансира тази тема в медиите, предаде Укринформ, цитирайки Центърът за противодействие на дезинформацията.

Според началника на центъра Андрий Коваленко, който е и офицер в армията, целта на Русия е да задържи украинските войски и резерви в района, с което да има ефект и върху логистиката за активните зони на фронта.

„За целта те ще ескалират ситуацията, използвайки информационни способи, така че командването ни да обърне повече внимание на този район. Въпреки това Беларус е под постоянно наблюдение“, каза той.

Според него хората трябва да запомнят, че Украйна има широк фронт, като има активни и неактивни зони.

„Русия счита цялата ни граница с Беларус за зона на напрежение. Естествено силите за отбрана отдавна се подготвят за заплахи от това направление и са взети всички нужни мерки. Понастоящем заплахата е само в информационното пространство“, обобщи Коваленко.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани