Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За първи път студенти от Софийския университет посетиха щаба на Съвместното командване на силите

[post-views]
За първи път студенти от Софийския университет посетиха щаба на Съвместното командване на силите

Момчетата и момичетата от „Младежка асоциация по глобална сигурност“ изучаващи международни отношения и право в Софийския университет бяха посрещнати от командира на Съвместното командване на силите генерал-майор Красимир Кънев.

Срещата беше организирана по повод:

  • отбелязването на 20-ата годишнина от пълноправното членство на Република България в НАТО, което не само предостави най-силните гаранции за нашата сигурност, но и допринесе за развитието на страната като свободна и демократична държава;
  • повишаване информираността и възпитаване у  младите хора на основните национални ценности – родолюбие, достойнство, дълг, чест и отговорност към държавата, нацията и Родината. 

Пред студентите бяха изнесени брифинги за мисията, задачите и ролята на Съвместното командване на силите; геополитическата среда за сигурност; влиянието на съвременните предизвикателства пред НАТО; участието на военнослужещи и контингенти в мисии и операции на НАТО и ЕС.

Проявен беше и интерес и за възможностите за обучение в областта на сигурността и отбраната, които предоставя военно-образователната система в България, структурите на НАТО, училища и колежи в чужбина.

Източник: jfc.armf.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани