Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел извършва днес нови удари в Рафах; Съветът за сигурност се събира днес на спешно заседание

[post-views]
Израелската армия обстрелва северната и южната част на Газа; сраженията в Рафах продължават

Израел подложи днес град Рафах в ивицата Газа на нови удари въпреки критиките и възмущението на международната общност след смъртоносните бомбардировки онзи ден на лагер за избягали от други части на анклава палестинци. Заради атаката, отнела живота на няколко десетки души, Съветът за сигурност на ООН се събира по-късно днес на извънредно заседание, предаде Франс прес.

На този фон се очаква днес Испания, Норвегия и Ирландия да признаят Държавата Палестина. Изявлението им в този смисъл миналата седмица разгневи Израел.

Екипи на АФП в Рафах съобщиха за въздушни удари и стрелба рано тази сутрин в центъра на Рафах и западно от града в южния край на ивицата Газа, където военните започнаха сухопътна операция в началото на май.

Новата атака бе предприета, след като светът заклейми удара в Рафах в неделя вечерта, който подпали палатки в бежанския лагер, взе 45 жертви и рани близо 250 души, по данни на здравното министерство в Газа.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху изрази съжаление за „трагичния инцидент“. Израелската армия заяви, че разследва смъртта на цивилни жертви, след като първоначално заяви, че мишена на удара с „прецизни боеприпаси“ са били двама висши представители на радикалното движение „Хамас“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани