Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джокович започна защитата на титлата си от Ролан Гарос с успех над Пиер-Юг Ербер

[post-views]
Джокович започна защитата на титлата си от Ролан Гарос с успех над Пиер-Юг Ербер

Защитаващият титлата си от Откритото първенство на Франция Новак Джокович преодоля френския тенисист с „уайлдкард“ Пиер-Юг Ербер. Сърбинът постигна рекордните 20 победи от 20 мача в първия кръг на турнира от Големия шлем. Джокович, който преследва четвърта титла от „Ролан Гарос“ и рекорден 25-и триумф в турнирите от Големия шлем, се справи със 142-ия в ранглистата Ербер с 6-4, 7-6 (7/3), 6-4. За първи Джокович е без титла тази година и все още не е достигал до финал през сезона. Той имаше проблеми, след като бе ударен случайно по главата от метална бутилка за вода в Рим, а след това в Женева получи стомашни проблеми. В следващия си двубой сърбинът ще се изправи срещу испанеца Роберто Карбалес Баена, който е 63-и в света.

В друга среща Александър Бублик от Казахстан постигна чиста победа над французина Грегоар Барер, с 3:0 сета и в следващата фаза ще спори с германеца Ян-Ленард Щруф.

Представителят на домакините Адриан Манарино отпадна след като бе надигран от Джулио Дзепиери с 1:3 сета. Във втория кръг италианецът ще се изправи срещу австралиеца Танасис Кокинакис.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани