Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германското правителство смята, че Украйна отговаря на условията да преговаря за присъединяване към ЕС

[post-views]
Германското правителство

Германското правителство заяви, че Украйна е изпълнила изискванията за реформи, необходими за започване на дискусии за присъединяване към Европейския съюз, предаде ДПА.

„Според германското правителство Украйна изпълнява всички изисквания, за да може да започне преговори за присъединяване към ЕС през юни“, заяви пред ДПА германският държавен министър по европейските въпроси Ана Люрман.

„Затова настояваме всички страни членки бързо да постигнат споразумение за преговорната рамка“, добави тя.

През декември лидерите от ЕС се споразумяха да започнат преговори за присъединяване на Украйна и потвърдиха ангажимента си да продължат да оказват силна подкрепа на Киев и украинския народ толкова дълго, колкото е необходимо.

Най-новият доклад на Европейската комисия обаче показа, че Украйна не успява да осъществи някои реформи, особено в областта на борбата с корупцията и защитата на малцинствата, поради което страните се споразумяха всички изисквания за реформи да бъдат изпълнени, преди да започнат преговори.

Посланиците на ЕС планират да се срещнат следващата седмица, за да обсъдят рамка за преговорите. Унгария се разглежда като възможна пречка.

Украйна, заедно със съседна Молдова, подаде заявление за присъединяване към блока в началото на 2022 г. след пълномащабното нахлуване на Русия, отбелязва ДПА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани