Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Олимпиакос победи Фиорентина след продължения и спечели Лигата на конференциите

[post-views]
Олимпиакос победи Фиорентина след продължения и спечели Лигата на конференциите

Олимпиакос победи Фиорентина след продължения и спечели трофея в третото издание на турнира Лига на конференциите. Аюб Ел Кааби стана героя за гръцкия тим отбелязвайки победното попадение в 116-ата минута

Олимпиакос победи Фиорентина след продължения с минималното 1:0 във финала на Лигата на конференциите. През първото полувреме на стадион „ОПАП Арена“ в Атина Кристиано Бираги изпрати топката в противниковата врата, но попадението му не бе зачетено заради засада. Джакомо Бонавентура също бе близо до гол, но Константинос Цолакис отрази ударите му. След почивката „виолетовите“ продължиха да са по-активни в преден план. Кристиан Куаме отправи удар от вътрешността на наказателното поле, но не осъществи добър контакт с топката и Константинос Цолакис изби неговия шут. Това бе единственият точен удар след почивката и липсата на попадения изпрати двубоя в продължения. Възпитаниците на Хосе Луис Мендилибар стигнаха до победното попадение в 116-ата минута дело на Аюб Ел Кааби. За тарана голът е под №33 от началото на сезона и 11-ти в Лигата на конференциите, с което той завършва кампанията на върха при реализаторите.

Олимпиакос е третият победител в надпревара Лига на конференциите, след като дебютното издание на турнира бе спечелено от Рома, а миналогодишен шампион стана Уест Хем. Фиорентина губи втори пореден финал, след като отстъпи и на „чуковете“, а сега загуби от гръцкия Олимпиакос. Първи гръцки триумф в евротурнирите. Тим от южната ни съседка не бе печелил евротурнир до сега. Най-близо до това беше Панатинайкос, който загуби от Аякс финала в Купата на европейските шампиони (КЕШ) през 1971 г.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани