Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фериботната линия при Керч под атака

[post-views]
Нова фаза на войната в Украйна, Русия губи въздушното си превъзходство

Украинска атака в района на Керч е довела до повреда на пътни и железопътни фериботи и временно е спряла функционирането на фериботната линия. Повредите са следствие от отломки от украинските ракети, които са били свалени от руснаците. Това съобщават от окупационната администрация в Крим.

През нощта и дижението по Керченския мост е било спряно. При отблъскването на атаката срещу транскпортната инфраструктура на град Керч са повредени два ферибота – автомобилен и железопътен. Няма данни за жертви сред мораците и цивилните, информира още ТАСС.

Очаква се работата на фериботната линия да бъде възстановена след оценка на щетите.

Руската противовъздушна отбрана тази нощ е свалила 8 ракети ATACMS над Азовско море, 8 безпилотни летателни апарата над Черно море, както и безпилотни катери в близост до крайбрежието на Кримския полуостров, гласи съобщението на Министерството на отбраната на Русия.

Руските военни твърдят, че са пресекли поредните опити на Киев за осъщестяване на атаки към Крим. Прави впечатление обаче, че броят на безпилотните катери не се съобщава, а се казва единствено, че са прихванати и неутрализирани такива.

На този етап няма никакво потвърждение от страна на украинската армия за извършената атака по Крим.

Най-ново

Единична публикация

Избрани