Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Служителка на Държавния департамент на САЩ подаде оставка, като каза, че доклад на администрацията до Конгреса за Газа е бил погрешен

[post-views]
Държавният департамент на САЩ откри пробна програма за подновяване на американски паспорти онлайн

Служителка на Държавния департамент на САЩ, която подаде оставка тази седмица, каза вчера, че причина за нейното напускане е бил доклад на администрацията до Конгреса, в който според нея погрешно е било посочено, че Израел не блокира хуманитарната помощ за ивицата Газа, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че служителката Стейси Гилбърт, която е работила в Бюрото за населението, бежанците и миграцията на Държавния департамент, е била експерт, като е участвала в подготовката на доклада, но е подала оставка в знак на протест срещу политиката на президента Джо Байдън към Израел.

„Има толкова ясна разлика между правилно и погрешно, и това, което се съдържа в този доклад, е погрешно“, каза в интервю Гилбърт.

ООН и организациите за хуманитарна помощ отдавна изразяват загриженост относно опасностите и пречките пред получаването и разпределянето на помощите в ивицата Газа.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани