Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заслужени аплодисменти за участието на Военния духов оркестър на Специалните сили в концерт-спектакъл на сцената на Античния театър в Пловдив

[post-views]
Заслужени аплодисменти за участието на Военния духов оркестър на Специалните сили в концерт-спектакъл на сцената на Античния театър в Пловдив

Военният духов оркестър на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) получи специална покана за участие в юбилейния концерт-спектакъл, посветен на 190-тата годишнина от създаването на Арменското училище „Виктория и Крикор Тютюнджиян“ в Пловдив. Концертът се проведе на 31 май от 19.00 ч. на най-представителната сцена в града на тепетата – Античния театър.

Сред официалните гости на събитието бе вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Тържественият концерт-спектакъл бе открит от Военния духов оркестър на Специалните сили с химна на Пловдив, изпълнен от най-стария певчески хор в България – Пловдивско певческо дружество „Ангел Букурещлиев“ и вокална група „Йеразанк“ към Арменското училище.

Оркестърът на СКСО с диригент старши лейтенант Венцислав Стефанов   изпълни различни етюди и композиции, като при всяка от своите изяви на Античния театър бе аплодиран бурно от многобройната публика.

На сцената бяха още специални гост-изпълнители от Армения и България –  носителката на приз „Най-добър изпълнител на класическа музика за 2018 година“ Хасмик Харутюнян и тенорът Микаел Улиханян, арменският танцов състав „Наири“, фолклорен ансамбъл „Тракия“, балет „Ера“, любимецът на най-малките Рафи Бохосян и много други.

Участието на Военният духов оркестър на Специалните сили допринесе за незабравимия характер на 190-тата годишнина на Арменското училище в Пловдив, като участието му бе посветено и на Празника на военните духови оркестри – 31 май. 

Източник: pr.skso

Най-ново

Единична публикация

Избрани