Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Политическо убийство в Мексико непосредствено преди изборите

[post-views]
Втори кмет е убит за седмица в южен щат в Мексико

Кандидат за общински съветник бе убит вчера в щата Пуебла, в централната част на Мексико, по-малко от 48 часа преди изборите в страната, предаде АФП.

Хорхе Уерта Кабрера, кандидат за член на общинския съвет на Исукар де Матаморос, град с население около 80 000 души, беше убит, а съпругата му и негов сътрудник бяха ранени при нападението, съобщиха за АФП източник от правителството на щата Пуебла и служител на прокуратурата. Според мексиканските медии 30-годишният Уерта Кабрера е бил прострелян няколко пъти посред бял ден, когато е слязъл от колата си.

По данни на федералното правителство от началото на предизборната кампания в Мексико са били убити общо 25 кандидати за местни постове.

Престъплението бе извършено в навечерието на изборите на 2 юни, на които мексиканците ще изберат своя нов президент и повече от 20 000 национални и местни лидери.

Наркокартелите и други престъпни организации оказват натиск върху кандидатите от всички партии с надеждата да запазят влиянието си и след изборите. Според властите те също така се опитват да наложат своите кандидати, като изберат един от тях и забранят на останалите да се кандидатират под заплаха от смърт, отбелязва АФП.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани