Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Специалните сили отбелязаха с различни мероприятия 1 юни -Международния ден на детето

[post-views]
Специалните сили отбелязаха с различни мероприятия 1 юни -Международния ден на детето

На 31 май Съвместното командване на специалните операции (СКСО) отвори врати за всички деца, които искаха да се запознаят с военната професия, бойните машини, парашутите, въоръжението и снаряжението на Специалните сили. На децата им се предостави възможност от близо да се запознаят с различни типове оръжие, да поставят парашут на гърба си, да се качат в най-новите бойни машини и да говорят по радиостанции помежду си.

Мероприятията по повод Деня на детето продължиха на 1 и 2 юни на центъра на град Пловдив в Цар Симеоновата градина, където военнослужещи от СКСО, съвместно с Народна Библиотека ,,Иван Вазов“- Пловдив, ОД на МВР-Пловдив, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив, „Асоциация за социална, здравна и правна помощ” и Клуб за планинско-приложни спортове „АГАРТА“ – Пловдив организираха за поредна година Детски фестивал на знанието и движението ,,Пловдив 2024″.

На алеята между Библиотеката и ,,Пеещите фонтани“ децата и близките им имаха възможност да чуят интересни лекции, да видят и участват в демонстрации, да се ориентират с компас, да влязат в ролята на спасител, пожарникар, полицай, художник, както и да опознаят вертикалния свят на алпинизма. Във Виенския павилион бяха закачени подвесни системи, на които децата можеха да добият представа за управлението на парашута във въздуха, а за всички деца, любители на екстремните спортове, имаше и пункт за скално катерене, в източното подножие на хълм Бунарджика.

Идеята на всички инициативи е да се запознаят децата с естеството на военната професия и да запалят интерес в тях за бъдеща реализация в Българската армия. В рамките на Детския фестивал, целта бе да им се покаже каква е връзката между знанието и движението, как наученото в библиотеките може да бъде практически приложено навън, как да живеят активно, как безопасно да взаимодействат с природата и околната среда, като се придвижват по правилата.

Източник: pr.skso

Най-ново

Единична публикация

Избрани