Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фурор за грациите в Унгария!

[post-views]
Фурор за грациите в Унгария!

България записа поредно силно участие и спечели четири титли и общо девет медала от 40-ото Европейско първенство по художествена гимнастика, което завърши в зала „Ласло Пап” в Будапеща. Националките завоюваха четири златни, два сребърни и три бронзови отличия, като сред тях са първите места в многобоя при жените, при ансамблите и в отборната надпревара. Така те отново доказаха, че са водеща сила в този спорт.
В последния ден Боряна Калейн, Стилияна Николова и Елвира Краснобаева спечелиха един златен, един сребърен и два бронзови медала. Първа европейска титла на обръч за страната от 1988 г. донесе Боряна Калейн. На финала на бухалки тя се окичи с бронза.
Станалата по-рано абсолютна европейска шампионка Стилияна Николова завоюва сребро на обръч. Дебютантката на Европейското първенство при жените Елвира Краснобаева показа своята класа на лента и спечели бронзовия медал.
Българките завоюваха и отборното злато. Ансамбълът на България също взе абсолютната титла в многобоя. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева бяха безапелационни и в двете си изигравания. Още две отличия за страната ни донесоха девойките Дара Малинова и Магдалена Вълкова, които взеха, съответно сребро на лента и бронз на топка на финалите на отделните уреди, а освен това се наредиха четвърти отборно.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани