Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Световните звезди впечатлени от Свети Влас в навечерието на големия турнир

[post-views]
Световните звезди впечатлени от Свети Влас в навечерието на големия турнир

Надпреварата от световната верига по плажен волейбол започва утре

Ярко слънце, фин пясък и примамливо море – Свети Влас предлага всичко това, плюс всичко останало необходимо за организацията на голямo състезание по плажен волейбол от световната верига на Волейбол Уърлд Beach Pro Tour. Турнирът от категория Фючърс на живописния Венид Бийч до яхтеното пристанище Марина Диневи започва с първата съдийска свирка в 08:30 часа в четвъртък сутринта и ще завърши с големите битки за медалите в неделя.

Звездите на световния волейбол, които вече се наслаждават на българското Черноморие и хубавото време докато тренират усърдно за предстоящата надпревара, са впечатлени от условията, които Свети Влас предлага за голям плажен волейбол, и нямат търпение да се впуснат в пясъчните битки.

Брук Сует и Кенеди Коукли

Голямата американска звезда Брук Сует посещава България за първи път. Тя е участничка на Олимпиадата през 2016 година в Рио де Жанейро, многократна победителка и медалистка от големи турнири от Световната верига на ФИВБ, континенталната верига на НОРСЕКА и силната верига на АВП в САЩ. Последната партньорка на легендарната Кери Уолш преди трикратната олимпийска шампионка да спре състезателната си дейност е в Свети Влас с настоящата си съотборничка – 18-годишната Кенеди Коукли.

“Това ми е първият път в България и за мен е удоволствие да посетя едно ново за мен място. Тук е много красиво. Пясъкът е отличен. Така че нямаме търпение”, заяви Сует по време на следобедната тренировка на отбора днес. “Ние сме един сравнително нов тандем. Започнахме да играем заедно в края на миналата година след завръщането ми на пясъка след контузия. Радваме се, че ще се състезаваме тук и се надяваме да изиграем доста мачове.”

Кристоф Дреслер и Максимилиан Трумер

Силно впечатлен от Свети Влас е и изтъкнатият австрийски състезател Кристоф Дреслер. Опитният блокировач има няколко медала от бившата Световна верига на ФИВБ, а сега той и партньорът му Максимилиан Трумер ще се борят за първия си такъв в новата верига Beach Pro Tour.

“Радваме се, че сме тук. Мисля, че това е един много красив район. Впечатлен съм, че турнир от категория Фючърс предлага толкова висок стандарт. Вълнуваме се, че ще играем тук, на този красив плаж в тази великолепна туристическа дестинация”, сподели Дреслер.

Сред участниците има и още добре познати имена от света на плажния волейбол. Актуалната световна шампионка до 21 години от миналата есен Брехт Пийрсма например също ще вземе участие в Свети Влас Фючърс. Нидерландката ще играе на Венид Бийч в тандем с Вийс Бекхаус. Само преди четири дни двете триумфираха със златните медали на последния турнир Фючърс в Шпийц (Швейцария) и са във великолепна форма.

Друга нидерландка, с която Пийрсма стигна до четвъртфиналите на последното Европейско първенство за жени – Еми фан Дрийл, също ще играе в Свети Влас. Фан Дрийл, която е световна и трикратна европейска вицешампионка за девойки заедно с една от най-добрите защитнички в съвременния световен плажен волейбол Раиса Схоун, ще играе в Свети Влас в двойка с Кирстен Брьоринг.

Поставени директно в основната схема при всеки от половете ще бъдат 12 отбора, сред които и четири български. За останалите четири свободни места ще бъдат проведени квалификации в четвъртък.

В конкуренция с отбори от Австрия, Австралия, Англия, Белгия, Германия, Гърция, Естония, Израел, Италия, Канада, Мавриций, Нидерландия, Норвегия, САЩ, Словакия, Сърбия, Унгария, Финландия, Франция, Чехия, Швейцария и Швеция честта на страната домакин ще защитават 11 български двойки.

Димитър Калчев & Димитър Механджийски, Лъчезар Стоименов & Константин Стойков, Марио Илиев & Николай Костов и Пеньо Ненов & Георги Ботев започват директно от основната схема при мъжете. В битката за влизане сред 16-те ще се впуснат и Алекс Николов & Христо Костов и Мартин Йочев & Денислав Димитров. При дамите Десислава Николова & Ирена Мишонова, Дарина Киндова & Ева Петрова, Вили Ценова & Рая Ценова и Ивет Гавраилова & Елеонора Гичева влизат в основна схема, а Ася Динова & Ивета Станчулова започват от квалификациите.

Свети Влас Фючърс от 6 до 9 юни е първият в България турнир от световната верига по плажен волейбол Beach Pro Tour. Турнирът се провежда под егидата на Волейбол Уърлд, Европейската волейболна конфедерация (ЦЕВ) и Българска федерация волейбол (БФВ) и се организира от Диневи Груп и НюБояна Филм Студиос. Партньори на турнира са Flair, SAMSUNG, NUII, Nova Sport, White Waters, БТА, FilmForge, както и Общини Несебър, Бургас и Бяла и яхтено пристанище Марина Диневи.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани