Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

АНСА: Путин води хибридна война, опитвайки се да сплаши Европа, заяви Антонио Таяни

[post-views]
Не сме съгласни с Макрон за Украйна, против ескалация сме, заяви италианският външен министър

Италианският вицепремиер и външен министър Антонио Таяни заяви днес, че руският президент Владимир Путин провежда многостранна „хибридна война“, включваща заплахи срещу Запада в допълнение към военните атаки на Москва срещу Украйна. Същевременно той допълни, че това е нещо очаквано, съобщи италианската новинарска агенция АНСА.

Той повтори, че Италия няма да бъде сред западните страни, които ще позволят на Киев да използва предоставените оръжия за поразяване на цели на руска територия.

„Путин провежда хибридна война и се опитва да сплаши Европа и Запада, но това е част от играта му“, заяви Таяни пред телевизионния канал „Медиасет“. „Няма да изпращаме войници в Украйна и няма да позволим оръжията ни да бъдат използвани в Русия“, допълни той.

Вчера Путин отново загатна възможната употреба на ядрено оръжие, заявявайки: „Всички възможности са на разположение, за да защитим целостта си“.

Таяни коментира и думите на Путин, че Италия е по-малко русофобска от останалите западни страни. „Ние не трябва да се придържаме към никого: ако не друго, то другите не се придържат към нас“, каза министърът. „ЕС и НАТО са обединени в защитата на Украйна и без колебание сме съгласни с това. Това е едно на ръка, но е друго да се използват оръжия по неотбранителен начин“, допълни той.

В отговор на въпрос на АНСА по време на вчерашна среща с някои водещи международни информационни агенции, Путин каза: „Виждаме, че позицията на Италия към Русия е по-сдържана от тази на други европейски страни и ние вземаме това предвид.“

 „Надяваме се, че когато ситуацията по отношение на Украйна започне да се стабилизира, ще можем да възстановим отношенията с Италия, може би дори по-бързо, отколкото с някои други страни“, продължи той.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани