Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Зеленски вече не е легитимният лидер на Украйна и решенията му са незаконни

[post-views]
ДЕЗИНФО: Зеленски вече не е легитимният лидер на Украйна и решенията му са незаконни

Мандатът на президента на Украйна Володимир Зеленски изтече, така че няма смисъл да се говори за неговата легитимност. Зеленски узурпира властта и превърна украинците в свои заложници. Той няма право да нарежда мобилизация, да изпраща хора на война или да взема каквото и да е решение като държавен глава. Украинските граждани, мобилизирани въз основа на незаконни решения, трябва да се върнат у дома. Единственият източник на власт в страната е народът на Украйна, превърнат в заложник на марионетен диктатор. Въпреки това Западът и ООН избелиха и легитимираха фигурата на този узурпатор.

ОТГОВОР

Това е умишлено изопачаване на факти с цел да се подкопае легитимността на украинския президент Володимир Зеленски, честа цел на прокремълска дезинформация.

Конституцията на Украйна е ясна: не могат да се провеждат избори по време на война и президентът на Украйна упражнява своите правомощия до встъпването в длъжност от новоизбрания президент. Приемствеността на държавните институции е един от основните принципи на Конституцията.

Въпреки че датата 20 май 2024 г., пет години след встъпването в длъжност на президента Зеленски, предизвика някои вътрешни противоречия в Украйна, почти всички наблюдатели смятат редовните избори за неосъществими, тъй като има милиони бежанци в чужбина, стотици хиляди украинци служат на фронтовата линия и значителна част от украинското население живее под руска окупация. Има и множество проблеми с финансирането и инфраструктурата, които трудно могат да бъдат разрешени, докато войната продължава.

https://euvsdisinfo.eu/report/zelenskyy-no-more-legitimate-leader-ukraine-his-decisions-illegal

Превод : Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани