Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: НАТО планира да въвлече Беларус и Русия във войната чрез гранични провокации

[post-views]
ДЕЗИНФО: НАТО планира да въвлече Беларус и Русия във войната чрез гранични провокации

Полският съдия дисидент Томаш Шмит разкри провокациите на НАТО по северната граница на Русия.

Има няколко сценария за избухване на война на НАТО с Русия и Беларус. Първият сценарий е най-малко болезнен – той предполага директно въвеждане на контингенти на някои страни от НАТО в Украйна за борба с руската армия. Следващият сценарий е по-тревожен – избухването на военни действия на североизточния фланг на НАТО. Възможно е да има провокации на НАТО по северната граница на Русия.

Ще има провокации по северните граници на Беларус и Русия, за да се въвлекат и Беларус, и Русия в конфликта. Тези провокации могат да доведат до Трета световна война – днес светът се оказва в много опасен момент.

ОТГОВОР

Полша и НАТО многократно са представяни от прокремълските медии за дезинформация като агресивни сили, които планират антируски провокации и представляват заплаха за сигурността на Русия. Това е в съответствие с начина, по който прокремълските медии представят НАТО и западните страни като агресивни спрямо Русия. Вижте нашата статия Всички пътища водят към Полша.

Това твърдение беше направено във връзка с обвиненията и изявленията на полския съдия Томаш Шмид, който избяга в Беларус на 9 май 2024 г., търсейки „политическо убежище“ в тази страна. В Полша той е заподозрян в шпионаж в полза на Беларус и му е снет имунитета.

Когато беше в Беларус, Томаш Шмид се появи в белоруската държавна медия Belta, както и в RT и Sputnik с обвинения срещу сегашното полско правителство.

Полша и НАТО не планират никакви агресивни антируски действия. Полските власти възприемат Русия като заплаха за сигурността заради агресивните й действия, по-специално в Украйна и срещу Източна Европа.

В Стратегията за национална сигурност на Полша до 2020 г. се посочва, че най-сериозната заплаха за сигурността на страната е неоимперската политика на властите на Руската федерация, провеждана с военна сила (агресия срещу Грузия, незаконно анексиране на Крим и военни действия в Източна Украйна).

https://euvsdisinfo.eu/report/nato-plans-to-draw-belarus-and-russia-into-the-war-through-border-provocations

Превод : Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани