Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кремъл заяви, че страните, които предоставят оръжие на Украйна за удари по Русия, ще се сблъскат с последствия

[post-views]
Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада по подобие на Украйна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че западните страни, които предоставят въоръжение на Украйна за преки удари срещу Русия, със сигурност ще се сблъскат с последствия, съобщи Ройтерс.

Песков направи това изявление, след като руският президент Владимир Путин заяви вчера, че Москва обмисля доставяне на оръжия с голям обсег – с подобно естество като онези, които Западът предоставя на Украйна – на противници на Запада по света. Руският президент изрично спомена ракетите с голям обсег, доставяни на Киев от САЩ, Великобритания и Франция, загатвайки, че може да въоръжи силите, противостоящи на интересите им в чужбина. „Реакцията може да бъде симетрична. Ще помислим по въпроса“, заяви Путин.

Коментарите на руския президент може да се тълкуват като възможност Москва да доставя ракети с голям обсег на групировки, борещи се срещу трите западни страни в горещи зони на света като например Близкия изток, отбелязва Ройтерс.

Песков отказа да назове страните или регионите, където Русия може да разположи или достави подобни оръжия. „Президентът каза именно това, което искаше да каже и това е много важно и прозрачно изказване: доставката на оръжия, които ще стрелят по нас, не може да остане без последствия. Тези последствия със сигурност ще дойдат“, увери прессекретарят на руския лидер.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани