Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Франция отпуска 400 млн. евро кредит и 50 млн. безвъзмездна помощ на Украйна

[post-views]
Франция

Франция отпуска 400 милиона евро кредит и 50 милиона евро безвъзмездна помощ на Украйна. Това стана ясно преди пристигането на украинския президент Володимир Зеленски в Нормандия, където са честванията по случай 80 годишнината от десанта, променил хода на Втората световна война.

Новата френска финансова помощ през агенцията за развитие е насочена към възстановяването на щетите, които руската армия нанася върху енергийната инфраструктура на Украйна. Според информацията от правителството Париж подготвя други 200 милиона евро в помощ на френски компании, които да се включат във възстановяването на Украйна. Утре френският президент Еманюел Макрон ще приеме в Елисейския дворец украинският президент Володимир Зеленски за подписването на споразумения за сътрудничество.

В Германия един от водещите оръжейни производители заяви, че няма възможност да увеличи производството за Украйна. „Достигнахме предела на възможностите си“, заяви Ралф Кецел, управител на компанията KNDS. Според него стратегическото решение за доставката на оръжия и боеприпаси на Украйна е закъсняло. „Това решение закъсня с две години. Изправени сме пред дългогодишна война“, коментира още Кецел.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани