Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Япония не е искала разследване за „иРНК геноцид“

[post-views]
Япония не е искала разследване за "иРНК геноцид"

В споделена над 170 пъти публикация във Фейсбук се твърди, че „Япония призовава за криминално разследване на „иРНК геноцид“ от глобалисткия елит“.

„Най-старшият онколог в Япония призова за официално разследване на умишления масов геноцид на милиони хора чрез иРНК ваксини срещу COVID-19“, се казва още в публикацията, която придружена от скрийншот с публикация от западно издание (виж по-долу).

Твърдение: Япония иска разследване за геноцид, извършен чрез иРНК ваксините

Проверка показва, че посоченият за автор на цитираната статия – Шон Адл-Табатабаи, стои зад сайт за фалшиви новини (NewsPunch и Your News Wire), който нееднократно е бил разобличаван и обвиняван в разпространение на дезинформация от традиционни медии и организации за проверка на факти (виж тук  , тук, тук и тук. Което самият той отрича, макар че вестник „Таймс“ го нарича в свое заглавие през 2017 г. „майстор на фалшивите новини“.

Сайтът днес се казва People’s Voice и именно в него е публикувана и въпросната статия за Япония (виж тук).

Ето какво пише за Адл-Табатабаи по времето на Your News Wire британският в. „Таймс“:

„Мъжът зад един от най-големите сайтове за фалшиви новини в САЩ е бивш служител на Би Би Си от Лондон, чиято майка пише много от неговите истории. Шон Адл-Табатабаи ръководи YourNewsWire.com, източник на множество съмнителни истории, включително твърдения, че кралицата ще абдикира, ако британците гласуват против Брекзит…“. 

Цитираният в статията на People’s Voice д-р Масанори Фукушима всъщност е съавтор на публикуваното през април проучване „Increased Age-Adjusted Cancer Mortality After the Third mRNA-Lipid Nanoparticle Vaccine Dose During the COVID-19 Pandemic in Japan“.

Авторите правят статистически анализ на публично достъпни национални данни за смъртността от рак по време на пандемията (2020-2022 г.) в сравнение с очакваната смъртност, базирана на предпандемичните данни за 2010-2019 г. И обсъждат „възможни обяснения“ на разкритията си, включително връзка с ваксините.

„Но тези изводи не са клинично валидирани и е нужен допълнителен анализ на ваксинационния статус“, се казва в изследването.

Колкото до споменатите в статията случаи на „турбо рак“ вследствие на иРНК ваксините срещу Covid-19, за подобен феномен няма никакви доказателства. Няколко експерти посочват пред Ройтерс, че подобни твърдения са „абсолютно скалъпени“ (виж тук) и неведнъж развенчавани от различни организации за проверка на факти (виж тук).

Заключение

Твърдението, че Япония иска разследване за геноцид, извършен чрез иРНК ваксините, е НЕВЯРНО. „Новината“ произлиза от сайт с фалшиви новини. С автор, който неведнъж е бил разобличаван, че разпространява дезинформация. Няма никакви доказателства за наличието на „турбо рак“, нито за връзка между ваксините срещу Covid-19 и случаи на рак. Няма доказателства и че Covid-ваксините са довели до „прекомерна смъртност“ (виж тук).

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани