Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Експлозия в близост до кораб в Червено море край Йемен, съобщава фирма за сигурност

[post-views]
Експлозия в близост до кораб в Червено море край Йемен, съобщава фирма за сигурност

Търговски кораб съобщи, че вчера вечерта в Червено море в близост до него е имало експлозия западно от йеменския пристанищен град Моха, съобщи британската фирма за сигурност „Амбри“ (Ambrey), предаде Ройтерс.

Отделно от това морската търговска служба на Обединеното кралство (UKMTO) съобщи, че е била информирана за две експлозии в близост до кораб на 27 мили южно от Моха.

Не се съобщава за щети, всички членове на екипажа са в безопасност и корабът продължава към следващото си пристанище, заяви UKMTO.

Не беше ясно дали инцидентите, за които съобщават „Амбри“  и UKMTO са едни и същи.

Корабът, описан от „Амбри“, отговаря на профила на цел за йеменските хуси, които са атакували кораби край бреговете на на страната си в продължение на няколко месеца, се казва в бележка на компанията.

Той е бил на път от Европа към Обединените арабски емирства и не е излъчвал сигнал от системата за автоматична идентификация по това време, казаха от „Амбри“. Не бяха дадени други подробности.

Междувременно вчера американските военни заявиха, че са унищожили осем безпилотни летателни апарата и два надводни кораба без екипаж, изстреляни от хусите в Червено море през последните 24 часа. Те също така заявиха, че хусите са изстреляли една противокорабна балистична ракета над Червено море. САЩ не съобщават за наранявания или щети по кораби на коалицията, действаща срещу хусите, нито потърговски кораби.

Хутите многократно са нанасяли удари с дронове и ракети по корабите в ключовите транспортни канали на Червено море, протока Баб ал Мандаб и Аденския залив от ноември насам, припомня Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани