Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Преговорите за примирие в Газа буксуват

[post-views]
Преговорите за примирие в Газа буксуват

През изминалата нощ изреласките сили нанесоха удари по Рафах по въздух и земя. Водили са се ожесточени престрелки между израелски войници и палестински бойци от „Хамас“. Това се случва на фона на усилията за постигане на примирие за Газа. Проговорите обаче буксуват, съобщава „Ройтерс“.

Жители разказаха, че танковете, които са поели контрола по границата с Египет, където се намира Рафах, са извършили няколко нападения в западните и централните части на южния град и са ранили няколко жители, хванати в капан в домовете си.

Израелските сили са извършили сухопътни действия и в лагера Ал-Бурейдж  и са подложили два други лагера наблизо на тежки бомбардировки от самолети и танкове. Няколко палестинци са убити или ранени.

Информацията от „Хамас“ е, че техните бойци са извършили атаки срещу нахлуващите израелски сили в няколко района в централната и южната част на Газа.

Посредници от Катар и Египет, подкрепени от Съединените щати, засилиха усилията си за постигане на споразумение за прекратяване на огъня. Целта е да се спрат военните действия и да бъдат освободени израелски заложници и редица палестинци, задържани от Израел. Източници, запознати с преговорите, обаче посочиха, че няма признаци за пробив.

Най-ново

Единична публикация

Избрани