Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Формирования за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски започнаха участието си в учението на НАТО „Ramstein Legacy – 2024“

[post-views]
Формирования за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски започнаха участието си в учението на НАТО „Ramstein Legacy - 2024“

Формированията за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски започнаха от днес, 7 юни, участието си в учението на НАТО „Ramstein Legacy – 2024“ от учебен полигон „Корен“. Учението се провежда на териториите и във въздушните пространства на Република България и Румъния и ще продължи до 14 юни.

Сухопътните войски участват с формирования за противовъздушна отбрана, въоръжени със зенитно-ракетен комплекс „ОСА“. В учението са включени и формирования от Военновъздушните сили със зенитно-ракетен комплекс „КУБ“ и Многонационалната бойна група на НАТО в България с преносими зенитно-ракетни комплекси „Стингър”, които се предислоцираха на учебен полигон „Корен“ през вчерашния ден. Управлението на формированията ще се осъществява от развърнат Групов оперативен център на територията на полигона.

Като част от учението, в периода от 11 до 13 юни, на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“ ще се проведат стрелби. В тях ще участват формированията за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски, които ще демонстрират способности за стрелба с преносими зенитно-ракетни комплекси.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани