Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Започват съвместни подготовки на личен състав от българските Военновъздушни сили и ВВС на Националната гвардия на щата Тенеси, САЩ

[post-views]
Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната

От 10 до 14 юни 2024 г. Трета авиационна база е домакин на българо-американските съвместни подготовки „Falcon Defender 2024” и „Falcon Responder 2024”.

За четвърта поредна година български и американски военнослужещи ще преминат обучение и тренировка с участието на инструктори и военнослужещи от Въздушната Национална гвардия на щата Тенеси, САЩ. От българска страна ще вземат участие военнослужещи от авиационните формирования на Военновъздушните сили от Трета авиационна база, 24-а авиационна база, 22-ра авиационна база и 12-а авиационна база.

Обмяната на международен опит в предходните години допринесе в значителна степен за развитие на практическите умения и знания на специалистите за изпълнение на стандартни оперативни процедури при реакция на инциденти във и около сгради и зони с контролиран достъп, насочване, ръководство и комуникация за управление на сигурността. Съвместните тренировъчните действия имат и своята конкретна насоченост към подготовката на личния състав за противопожарно осигуряване на самолет F-16, работа със специално противопожарно оборудване, действия при гасене на пожар, оказване на първа помощ на пострадали и аварийно-спасителни дейности.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани