Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украйна работи с Германия по ново споразумение за предоставяне на подкрепа, съобщи Зеленски

[post-views]
Украйна работи с Германия по ново споразумение за предоставяне на подкрепа, съобщи Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че страната му работи по ново споразумение с Германия за предоставяне на подкрепа срещу започналата преди повече от две години руска инвазия, предаде ДПА.

 „Подготвяме ново споразумение за Украйна с европейските партньори, по-конкретно с Германия, за допълнителни мерки за подкрепа“, каза Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Той не предостави детайли за естеството на потенциалното споразумение. Украинският президент обаче допълни, че страната му „подготвя старателно двустранно споразумение със САЩ в областта на сигурността“.

Зеленски вече обяви в края на април, че Киев и Вашингтон работят по двустранно споразумение за сигурността, което да предостави дългосрочна подкрепа за Украйна.

Украйна вече сключи подобни споразумения с Великобритания, Германия и Франция, които предвиждат финансова и военна помощ за следващите години. Никоя страна обаче не е дала гаранции в областта сигурността. Очаква се споразумението със САЩ да промени това, отбелязва ДПА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани