Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Конференцията за „Мир“ в Швейцария е пропагандно упражнение за прикриване на нелегитимността на Зеленски

[post-views]
ДЕЗИНФО: Украинските служби за сигурност превръщат децата в терористи, както направиха нацистите през Втората световна война

РЕЗЮМЕ

„Мирната“ конференция в Швейцария е пропагандно упражнение, което се опитва да прикрие факта, че режимът в Киев не е легитимен. Всички знаят, че конференцията в Швейцария е шега и измама, която се основава на мирната програма на Зеленски. Срещата на върха в Швейцария ще бъде просто антируска пропаганда, предназначена да охули още повече Русия в очите на света. Колкото до Зеленски, той никога не е бил легитимен президент на Украйна. Последният легитимен президент на Украйна беше Виктор Янукович, който беше свален от оркестрирания от НАТО държавен преврат през 2014 г. и който никога не е изкарал пълния си мандат. Така че, когато режимът на преврата в Киев проведе последващи избори, те не можеха да се считат за свободни и честни по никакви стандарти в света. Всички те бяха подготвени да поддържат режима на преврата на власт под различни фигури или марионетки.

В Украйна днес влезе в сила законът за мобилизацията

ОТГОВОР

Това е превантивен опит за дискредитиране на мирната среща на върха, на която Швейцария ще бъде домакин на 15-16 юни 2024 г., примесена с прокремълски разкази, поставящи под въпрос легитимността на украинските власти и по-специално на президента Володимир Зеленски – чести мишени на прокремълска дезинформация и фалшиво представяне на протестите на Майдана в Украйна като държавен преврат.

След искането на Украйна, Швейцария покани над 160 делегации от цял ​​свят да се присъединят към първата среща на върха за мира в Украйна. Сред поканените са членове на Г-7, Г-20, БРИКС, много други страни от всички континенти, както и ЕС, три международни организации и религиозни представители. Според швейцарското правителство срещата има за цел да създаде рамка, благоприятна за цялостен и траен мир в Украйна, както и „конкретна пътна карта за участието на Русия в мирния процес“. Ако срещата на върха не даде ползотворни резултати, това ще се дължи на невъзможните предпоставки на Русия за мирно уреждане. Русия отказва да участва в каквито и да е преговори преди „безусловната капитулация на режима в Киев.

Това също се използва опортюнистично за прокарване на дезинформационни разкази за легитимността на различни украински правителства. След протестите, които накараха президента Виктор Янукович да избяга от Украйна с помощта на Русия, страната имаше за няколко месеца временен президент, гласуван от украинския парламент, който също призова за незабавни избори. Оттогава Украйна имаше двама различни президенти – Петро Порошенко и Володимир Зеленски, като и двамата бяха избрани с голяма преднина от украинския народ на демократични избори, които гарантираха тяхната легитимност.

Тези разкази за дезинформация се прокарват отново, за да оспорят легитимността на Зеленски. Украинската конституция обаче е ясна: президентът на Украйна упражнява правомощията си до встъпването в длъжност от новоизбрания президент. Приемствеността на държавните институции е един от основните принципи на Конституцията. Конституцията на Украйна ясно постановява, че по време на война не могат да се провеждат избори. Въпреки че тази ситуация предизвика някои вътрешни противоречия в Украйна, почти всички наблюдатели смятат редовните избори за неосъществими, тъй като има милиони бежанци в чужбина, стотици хиляди украинци служат на фронтовата линия и значителна част от украинското население живее под руска окупация. Има също множество проблеми с финансирането и инфраструктурата, които трудно могат да бъдат разрешени, докато войната все още продължава. Освен това голямо мнозинство от украинците смятат, че страната трябва да изчака края на войната, преди да прави нови избори.
 
https://euvsdisinfo.eu/report/peace-conference-switzerland-propaganda-exercise-to-cover-up-zelenskyys-illegitimacy/
Превод : Евгени Мандаджиев
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани