Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски и Писториус посетиха обучаващи се в Германия украински войници

[post-views]
Зеленски и Писториус посетиха обучаващи се в Германия украински войници

Украинският президент Володимир Зеленски и германският министър на отбраната Борис Писториус посетиха днес украински войници, който участват в обучение в Германия за боравене със системата за противовъздушна отбрана „Пейтриът“, предаде ДПА.

Двамата отидоха тази вечер на военен полигон в Северна Германия. Точното му разположение не беше разкрито от съображения за сигурност.

Зеленски пристигна там днес от германската столица Берлин, където взе участие в международна конференция за възстановяването на Украйна и държа реч пред Бундестага.

Украинският президент подчерта, че Украйна се нуждае от най-малко още седем системи „Пейтриът“, за да защитава своите градове. „Противовъздушната отбрана е отговорът на всичко“, каза той, имайки предвид руските атаки с планиращи бомби, крилати ракети и дронове.

Германия досега е доставила на Украйна две системи „Пейтриът“ и ракети за тях. Трета система, за използването на която в момента се обучават украински военни, е обещано да бъде доставена скоро.

Според Бундесвера девет системи „Пейтриът“ ще останат в Германия. Още осем нови системи в момента се поръчват, посочва ДПА.

Системите за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ може да бъдат използвани срещу вражески самолети, балистични и крилати ракети. Те имат радиус на действие от близо 100 километра и могат да поразяват цели на височина до 30 километра, отбелязва ДПА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани