Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Олаф Шолц каза, че още не е решил дали да подкрепи кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за още един мандат начело на ЕК

[post-views]
Предложенията на Путин за мир не са сериозни, заяви германският канцлер Шолц

Германският канцлер Олаф Шолц каза, че все още не е решил дали ще подкрепи председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен за още един мандат начело Европейската комисия, предаде ДПА.

Ден след края на изборите на Европейски парламент Шолц даде пресконференция, на която повтори позицията си, че „председателството на комисията трябва да е основано на демократичното мнозинство на традиционните демократически партии в ЕП“. Той допълни, че през следващите седмици ще обмисли дали да даде подкрепата си за Фон дер Лайен за още един мандат начело на изпълнителния орган на ЕС и че все още предстои да реши кого ще подкрепи за различни висши длъжности Брюксел.

Дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП) на Фон дер Лайен спечели изборите в неделя и остава най-големият блок в ЕП.

Фон дер Лайен, която е бивш министър от германския Християндемократически съюз (ХДС), призова социалдемократическите и либералните партии от ЕС да подкрепят кандидатурата ѝ за нов мандат начело на ЕК.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани