Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украинските въоръжени сили назначиха командир на силите за безпилотни системи

[post-views]
Около 42 000 души са обявени за изчезнали в Украйна, каза представител на вътрешното министерство на страната

Украинските военни обявиха назначаването на командващ силите за безпилотни системи, подчертавайки значението на дроновете при воденето на война, както многократно е подчертавал президентът Володимир Зеленски наред с други лидери, по време на 27-месечната война срещу Русия, предаде Ройтерс.

В изявление на Генералния щаб на въоръжените сили се казва, че Вадим Сухаревски, заместник-командир на въоръжените сили, е назначен на поста със заповед на министъра на отбраната Рустем Умеров.

През февруари Сухаревски беше назначен за заместник-командващ, отговарящ за безпилотните самолети. Същия месец Зеленски издаде указ за създаването на отделно подразделение на въоръжените сили, отговарящо за дроновете, а миналата седмица указът беше одобрен от правителството.

През декември миналата година Зеленски каза, че през 2024 г. Украйна ще произведе един милион собствени безпилотни летателни апарати. През последните дни главнокомандващият въоръжените сили Олександър Сирски се срещна с най-успешните безпилотни подразделения в страната.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани