Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Хамас“ даде официалния си отговор на предложението за прекратяване на огъня с Израел

[post-views]
"Хамас" даде официалния си отговор на предложението за прекратяване на огъня с Израел

„Хамас“ даде официалния си отговор на предложението за прекратяване на огъня с Израел, каза днес представител на палестинското ислямистко движение, цитиран от Ройтерс.

Той не уточни каква е позицията на „Хамас“, но на практика повтори условия, които вече бяха обявени от Израел за неприемливи.

„Отговорът на „Хамас“ потвърди отново позицията на групировката, че всяко споразумение трябва да сложи край на ционистката агресия срещу нашия народ, израелските (въоръжени) сили да се изтеглят (от ивицата Газа), (палестинската територия) да бъде възстановена и (да включва) сериозна сделка за размяна на затворници“, каза неназованият представител на ислямисткото движение пред Ройтерс.

Малко по-рано репортер от американския новинарски сайт „Аксиос“ написа в социалната мрежа „Екс“, че от „Хамас“ са дали на посредниците от Катар и Египет своя официален отговор на израелското предложение за прекратяване на огъня и освобождаване на заложници, държани в ивицата Газа. Той се позова на два източника, като също не даде подробности.

Впоследствие „Хамас“ и друга радикална палестинска групировка – „Ислямски джихад“, потвърдиха в съвместно изявление, че са предали своя отговор на катарските и египетските посредници. Те изразиха „готовност за положително“ постигане на сделка за слагане на край на войната.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани