Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Граждани на Шри Ланка са били примамени да се бият на страната на Русия в Украйна

[post-views]
Шри Ланка

Най-малко 800 мъже от Шри Ланка са били примамени да се бият на страната на Русия във войната в Украйна, предаде ДПА.

Според информация на полицията в Шри Ланка на повечето от засегнатите е било обещано месечно възнаграждение от 1 млн. до 1,5 млн. рупии (3292 – 4938 долара) или дори повече за относително безопасна неквалифицирана работа. В действителност обаче мъжете са били изпратени на фронта да се бият и не са получили обещаните пари, които са в пъти повече от обичайните доходи в Шри Ланка.

По данни на полицията в Шри Ланка повечето от примамените са бивши войници. Досега са задържани 20 души, за които се твърди, че са участвали в организацията на схемата.

Според информацията на полицията мъжете не знаят къде точно се намират или командирите им не ги пускат да си тръгнат. Поради тази причина заместник-министърът на външните работи на Шри Ланка Тарака Баласурия ще се срещне със заместник на министъра на отбраната на Русия Андрей Белоусов в Москва следващата седмица, съобщи вчера посолството на Шри Ланка в руската столица. Представителят на Шри Ланка се надява на руска помощ за репатрирането на мъжете.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани