Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Над 200 ракети са изстреляни вчера от територията на Ливан след ликвидирането от Израел на командир от Хизбула

[post-views]
Над 200 ракети са изстреляни вчера от територията на Ливан след ликвидирането от Израел на командир от Хизбула

Стотици ракети бяха изстреляни през вчерашния ден от територията на Ливан по Северен Израел часове след като при израелски въздушни удари беше убит командир от ливанското шиитско движение „Хизбула“. Израелската армия съобщи, че са засечени около 215 снаряда, някои от които са били свалени, но други са причинили пожари на няколко места, предаде Асошиейтед прес.

Хизбула се зарече да ожесточи нападенията си след смъртта на 55-годишния Талеб Сами Абдула, който е най-високопоставеният член на групировката, убит от началото на боевете преди осем месеца. „Врагът да ни чака на бойното поле“, каза Хашем Сафиеддин, висш представител на Хизбула, на погребението на Абдула в Бейрут.

Хизбула, подкрепян от Иран съюзник на палестинското движение „Хамас“, в последно време започна да нанася удари все по-навътре на територията на Израел, с все по-нови и все по-съвременни оръжия, докато същевременно израелската авиация също бомбардира цели дълбоко в Ливан. Хизбула обяви, че ще прекрати бойните действия срещу Израел само ако се стигне до спиране на огъня в Газа.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани