Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На учебен полигон „Ново село“ ще започне съвместната подготовка „Platinum Lion – 24“

[post-views]
На учебен полигон „Ново село“ ще започне съвместната подготовка „Platinum Lion – 24“

Съвместна подготовка „Platinum Lion – 24“ започва на 18 юни на учебен полигон „Ново село“. Тя е част от планираната съвместна подготовка на формирования от Втора Тунджанска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, формирования от армията на САЩ, както и от състава на многонационалната бойна група на НАТО в България, с рамкова държава Италия.

Основната цел на учението е да се повишат взаимодействието и оперативните способности на участващите формирования от НАТО и страните-партньори при провеждане на съвместни действия.

В съвместната подготовка ще участват до 190 военнослужещи и до 40 единици техника от състава на 42-ри и 38-ми механизирани батальони, мостостроителен взвод от батальон за защита на силите на Втора Тунджанска механизирана бригада, танков взвод от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, както и механизиран взвод от Република Италия от състава на многонационалната бойна група.

„Platinum Lion – 24“ ще завърши с провеждане на ротно тактическо учение с бойна стрелба на 20 и 21 юни на тема „Механизирана рота в отбрана на предна позиция“.

Във връзка с началото на учението, на 17 юни, понеделник, ще се извърши придвижване на личен състав и техника от Сухопътните войски по републиканската пътна мрежа от Стара Загора, Ямбол и Сливен до района на учебен полигон „Ново село“. На 21 юни формированията ще се завърнат в пунктовете си за постоянна дислокация.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани