Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байдън и Обама ще участват в събитие за набиране на средства заедно с холивудските звезди Джулия Робъртс и Джордж Клуни

[post-views]
Нова рекламна кампания за 50 милиона долара на Байдън е насочена срещу признаването на Тръмп за виновен за тежки престъпления

Президентът на САЩ Джо Байдън ще присъства днес на събитие за набиране на средства в Лос Анджелис заедно с холивудски знаменитости и бившия президент Барак Обама, предаде Ройтерс. Той ще участва в събитието на фона на безпокойството на демократите от нарастващото влияние на Доналд Тръмп, отбелязва агенцията.

Телевизионният водещ Джими Кимъл ще интервюира Байдън и Обама, а холивудските звезди Джордж Клуни и Джулия Робъртс са гости на звездното събитие. Байдън се надява участието му в подобни прояви да покаже сила и динамика въпреки ниския му рейтинг и опасенията, свръзани с възрастта му, отбелязва Ройтерс.

Кампанията на Байдън цели да повтори успеха, който постигна мартенско събитие в Ню Йорк, където Стивън Колбърт беше домакин на Байдън, Обама и Бил Клинтън и събра 26 милиона долара. Най-скъпият билет за събитието в Лос Анджелис струва 500 000 долара, съобщиха представители на кампанията.

„Това ще бъде едно от най-големите събития за набиране на средства, които сме имали“, каза Аджай Джаин Бутория, заместник-председател по финансовите въпроси в Националния комитет на Демократическата партия. „Очакваме безпрецедентна посещаемост от страна на бизнеса“, каза той.

Наскоро Марк Хамил от „Междузвездни войни“ се появи в залата за брифинги в Белия дом, за да похвали президента, Робърт де Ниро беше в Долен Манхатън на пресконференция по покана на кампанията на Байдън, а Стивън Спилбърг също помага на кампанията на президента.

Актьорът Майкъл Дъглас организира събитие за набиране на средства за президента, а изпълнителите Куин Латифа, Лени Кравиц, Лизо, Джеймс Тейлър, Кристина Агилера и Барбра Стрейзанд изнесоха концерти, за да помогнат на Байдън да събере пари.

Високопоставен източник от кампанията заяви, че на събитието в Лос Анджелис днес се очаква да бъдат събрани по-малко средства, отколкото в Ню Йорк, но не даде допълнителни подробности.

Байдън и Тръмп са с равен брой гласове в националните проучвания по-малко от пет месеца преди изборите на 5 ноември. Тръмп има предимство в щатите, които ще наклонят везните на изборите и до голяма степен от тях ще зависи кой ще е победителят. По икономически въпроси като инфлацията Тръмп получава повече подкрепа от Байдън сред избирателите като цяло.

През по-голямата част от 2023 г. Байдън не организира много холивудски събития за набиране на средства заради стачки. Откакто обаче те приключиха, Байдън организира няколко прояви за набиране на средства в Лос Анджелис, включително едно през декември, на което най-скъпите билети достигнаха 1 милион долара.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани