Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Постоянните представители на страните от ЕС в Брюксел постигнаха принципно съгласие за преговорните рамки на Украйна и Молдова

[post-views]
Постоянните представители на страните от ЕС в Брюксел постигнаха принципно съгласие за преговорните рамки на Украйна и Молдова

Постоянните представители на 27-те страни от Европейския съюз в Брюксел постигнаха принципно съгласие за преговорните рамки за начало на преговорите за присъединяване с Украйна и Молдова, които ще стартират на 25 юни, съобщи снощи белгийското председателство на Съвета на ЕС, цитирано от ДПА.

 „Постоянните представители дадоха принципното си съгласие за преговорните рамки за преговорите за присъединяване с Украйна и Молдова. Белгийското председателство ще свика първите междуправителствени конференции на 25 юни“, се казва в съобщението. Това решение трябва да бъде официално утвърдено на министерска среща на 21 юни, посочва Франс прес.

Това съгласие за започване на предприсъединителни преговори с Украйна и Молдова е важен знак, по-специално за Киев, отбелязва ДПА.

То идва само ден преди мирната конференция за Украйна в Швейцария, на която Киев се стреми да събере по-широка международна подкрепа за украинския мирен план, изразяващ се във формулата, предложена от украинския президент Володимир Зеленски.

Решението за начало на преговорите се взима от Европейския съвет. Преди това Съветът на ЕС трябва да одобри рамката за бъдещите преговори.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани