Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелските военни заявиха, че „Хизбула“ може да предизвика ескалация на конфликта

[post-views]
Израелските военни заявиха, че "Хизбула" може да предизвика ескалация на конфликта

Засиленият обстрел на Израел от ливанското движение „Хизбула“ може да предизвика сериозна ескалация, заявиха израелските военни, цитирани от Ройтерс.

„Засилващата се агресия на „Хизбула“ ни тласка към ръба на нещо, което може да се превърне в по-широка ескалация, която може да има опустошителни последици за Ливан и целия регион“, заяви говорителят на израелските военни контраадмирал Даниел Хагари във видеообръщение на английски език.

Миналата седмица подкрепяната от Иран „Хизбула“ изстреля най-големите си досега залпове с ракети и дронове за осемте месеца на конфликта в Газа, по време на които групировката си разменяше удари с израелските въоръжени сили, успоредно с войната в палестинския анклав.

САЩ и Франция работят за уреждане на военните действия по южната граница на Ливан чрез преговори. „Хизбула“ заявява, че няма да спре огъня, докато Израел не спре военната си офанзива в Газа.

„Израел ще предприеме необходимите мерки, за да защити мирните си граждани – докато не бъде възстановена сигурността по границата ни с Ливан“, заяви Хагари.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани