Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЕВРО 2024

[post-views]
ЕВРО 2024

Франция победи Австрия с 1:0 в мач от група „D“ на Европейското първенство по футбол. Единственото попадение в мача падна в 38-ата минута, когато Максимилиан Вьобер си отбеляза автогол. За Дидие Дешан това е победа 100 като селекционер на френския отбор. Това означава, че 22 процента от всички победи в историята на Франция са спечелени под ръководството на Дешан. Специалистът води националния отбор на „петлите“ от юли 2012 г. В 38-ата минута французите нанесоха своя удар. Килиан Мбапе направи отличен пробив и от самата аутлиния успя да центрира. В опита си да изчисти с глава, Максимилиан Вьобер насочи топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Пенц. В заключителните минути на срещата Килиан Мбапе получи удар в лицето, след което бе заменен от Оливие Жиру. По късно стана ясно , че носът му е счупен.

Националният отбор на Румъния записа категорична победа с 3:0 срещу  Украйна в мач от група „Е“ на европейското първенство по футбол, с което селекцията на Едуард Йорданеску оглави класирането. Румъния получи подарък за първото положение в мача и откри резултата в 29-ата минута. Вратарят на Реал (Мадрид) Андрий Лунин изчисти ниско топката и тя бе пресечена от Денис Ман, който подаде за Николае Станчу на дъгата на наказателното поле. Халфът на саудитския Дамак стреля с първото докосване и изпрати топката в горния ляв ъгъл на украинската врата. Румъния вкара втори гол в 53-та минута и отново стражът на украинците носеше вина. Разван Марин стигна до свободна топка на около 22 метра от вратата и стреля моментално, а тя премина покрай защитник и под ръката на Лунин, попадайки в долния десен ъгъл. Само три минути по-късно шут на Станчу от близко разстояние бе блокиран и Андрей Рациу не успя на добавка, но от последвалия корнер Румъния вкара за 3:0. Денис Ман пое топката след късо изпълнение и дриблира покрай двама защитници на Украйна, след което пусна пас успоредно на голлинията и Денис Драгуш вкара на празна врата.

Словакия поднесе първата голяма изненада на Европейското първенство по футбол до момента, след като победи фаворита в група „Е“ Белгия с 1:0. Единственото попадение в мача вкара крилото на Славия (Прага) Иван Шранц още в 7-ата минута. Два гола на Белгия, отбелязани от Ромелу Лукаку през второто полувреме, бяха отменени с помощта на системата за видеоповторения (ВАР). В първия случай беше маркирана засада, а малко преди края и заради игра с ръка на резервата Лоис Опенда, който пое топката и центрира от лявото крило.

Най-ново

Единична публикация

Избрани