Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Одобрен е меморандум за разбирателство с Министерство на правосъдието на Украйна

[post-views]
Одобрен е меморандум за разбирателство с Министерство на правосъдието на Украйна

Министерският съвет прие решение, с което одобрява проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на правосъдието на Република България и Министерство на правосъдието на Украйна без последващо утвърждаване.

С Меморандума Министерството на правосъдието на Република България и Министерството на правосъдието на Украйна възнамеряват да задълбочат, както отношенията си в правната област, в т.ч. във връзка с изготвянето на законодателни актове, реформата на съдебната система, обучението на държавни служители от двете министерства и осъществяването на взаимната правна помощ по граждански и наказателни дела съобразно приложимите законодателства на двете държави, така и своите усилия за утвърждаване на споделените си европейски ценности.

Развитието на отношенията между двете министерства ще изиграе и важна роля в подготовката на Украйна за присъединяване към Европейския съюз, като споделянето на опита на българското Министерство на правосъдието ще улесни процеса за синхронизиране на украинското законодателство с установените на Съюзно ниво европейски стандарти.

Източник: МС

Най-ново

Единична публикация

Избрани