Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин: Пактът между Русия и Северна Корея включва клауза за взаимна отбрана

[post-views]
В Северна Корея започна ключова партийна среща след посещението на Путин

Пактът за стратегическо партньорство, подписан днес от лидерите на Русия и Северна Корея, включва клауза за взаимна отбрана, според която всяка страна се съгласява да помага на другата да отблъсква външна агресия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

„Подписаното днес споразумение за всеобхватно партньорство предвижда, наред с други неща, взаимопомощ в случай на агресия срещу една от страните по това споразумение“, заяви Путин, цитиран от ТАСС.

Путин обърна внимание на изявленията на Съединените щати и други страни от НАТО, които се съгласиха да позволят на Украйна да нанася удари по цели на територията на Русия с оръжия, доставени от Запада.

„Това не са само изявления, това вече се случва и всичко това е грубо нарушение на ограниченията, които западните държави са поели в рамките на различни международни задължения“, каза Путин.

Русия също така не изключва развитието на военнотехническо сътрудничество със Северна Корея във връзка с подписания Договор за стратегическо сътрудничество, заяви Путин след разговори със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

„Руската федерация не изключва за себе си развитието на военнотехническото сътрудничество с Корейската народнодемократична република в съответствие с подписания днес документ“, заяви руският президент.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани