Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Американското правителство одобри нова продажба на оръжия на Тайван на стойност 360 млн. долара

[post-views]
Американското правителство одобри нова продажба на оръжия на Тайван на стойност 360 млн. долара

Американското правителство одобри нова продажба на оръжия на Тайван на стойност 360 млн. долара, предаде Асошиейтед прес.

Продажбата включва стотици въоръжени безпилотни самолети, ракетно оборудване и свързани с тях помощни материали, се посочва в изявление на Държавния департамент.

Решението на САЩ да продадат още оръжия на Тайван не е неочаквано, но бе взето в момент на изострено напрежение между Вашингтон и Пекин, отбелязва АП.

Продажбата включва 291 системи АЛТИУС-600М (ALTIUS-600M) които представляват дронове с бойни глави, както и 720 безпилотни летателни апарата “Суичблейд“ (Switchblade), известни като „боеприпаси с удължен обсег на действие“.

Продажбата „обслужва националните и икономическите интереси и интересите на САЩ в областта на сигурността, като подкрепя постоянните усилия на получателя да модернизира въоръжените си сили и да поддържа надежден отбранителен капацитет“, пише в изявлението на Държавния департамент. Тя „ще спомогне за подобряването на сигурността на получателя и ще подпомогне поддържането на политическа стабилност, военно равновесие и икономически напредък в региона“, допълва американското ведомство.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани