Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Украинците-неонацисти искат да преговарят, защото загубата им е неизбежна

[post-views]
ДЕЗИНФО: „Дойче веле“ е нацистка телевизия

Каква беше заявената цел на специалната военна операция от самото начало? Разоръжаване и денацификация. Бяха ли постигнати целите? Все още не. Хитлеристка Германия, когато ситуацията на място беше ясна и Червената армия наближаваше Берлин, също говореше за възможността за преговори.

ОТГОВОР

Твърдението, че Украйна е нацистка, е един от най-разпространените дезинформационни наративи на Кремъл, за да оправдае своята пълномащабна война срещу Украйна с лъжата, че Русия извършва „денацификацията“ на Украйна.

Митът за управляваната от нацистите Украйна е крайъгълният камък на руската дезинформация за страната от самото начало на протестите на Евромайдана през 2013-14 г., когато беше използван за дискредитиране на проевропейското народно въстание в Киев и впоследствие на по-широката про -Западната промяна във външната политика на Украйна. Крайнодесните групи се радваха на много ограничено присъствие по време на самия Евромайдан и имаха слаби резултати в изборния цикъл през 2019 г., като не достигнаха минимума от 5%, гарантиращ влизане в парламента.

https://euvsdisinfo.eu/report/neo-nazi-ukrainians-want-to-negotiate-because-their-loss-is-imminent

Превод – Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани