Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин пристигна във Виетнам. Столтенберг: Авторитарните сили се обединяват

[post-views]
Путин пристигна във Виетнам. Столтенберг: Авторитарните сили се обединяват


Руският президент Владимир Путин пристигна на посещение във Виетнам. Това е последната спирка от тридневната обиколка на държавния глава на изток.

Путин рядко пътува извън пределите на страната, след като Международният наказателен съд издаде заповед за ареста му. Ключов акцент в програмата беше визитата на Путин в Северна Корея, която предизвика вълна от реакции на Запад. В Пхенян Путин беше посрещнат с почести и проведе двучасова среща на четири очи с Ким Чен-ун. Русия и Северна Корея подписаха договор за стратегическо партньорство, който включва и взаимна помощ в случай на военна агресия срещу някоя от двете страни.

„Авторитарните сили се обединяват все повече и повече и се подкрепят взаимно по начин, който не сме виждали досега, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. И ПРОДЪЛЖИ – Виждаме това и във войната в Украйна. Северна Корея е предоставила огромно количество боеприпаси на Русия. Разбира се, Москва също дава нещо на Северна Корея. Ние сме дълбоко загрижени от възможността Русия да подкрепя техните ядрени и ракетни програми. Колкото по-обединени са авторитарните режими – Северна Корея, Китай, Иран, Русия, толкова по-важно е ние да сме единни като държави, вярващи в свободата и демокрацията”, КАЗА Столтенберг.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани