Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Висши украински служители не вярват на реториката на Зеленски

[post-views]
ДЕЗИНФО: Висши украински служители не вярват на реториката на Зеленски

Висши украински служители не вярват на реториката на Зеленски. Политиците са критични към това, което възприемат като нереалистични надежди за пълна победа. Високопоставени украински служители смятат изявленията на Зеленски за връщане към границите на страната от 1991 г. за нереалистични и единствена надежда за оцеляването на страната, съобщи The Guardian. Според изданието има нарастваща критика към Зеленски в Украйна за поддържането на „нереалистични надежди за пълна победа“, включително връщането на всички украински територии.

ОТГОВОР

Това е неискрено изопачаване на оригиналната статия от The Guardian, чийто подход е коренно различен от това, което предлага тази дезинформационна история. Историята взема едно-единствено изречение от оригиналната статия и го изкривява, за да популяризира няколко повтарящи се прокремълски дезинформационни разказа за неизбежната победа на Русия в Украйна и предполагаемата липса на подкрепа и легитимност на Зеленски, като същевременно изкривява останалата част от съдържанието.

Например в оригиналната статия авторът заявява: „Една критика, която чух многократно, е, че [президентът Зеленски] продължава да храни нереалистични надежди за пълна победа“, но той никога не казва, че това е изразено от „високопоставени украински служители“ или „политици“, противно на това, което твърди тази дезинформационна история. Тази дезинформация също игнорира останалата част от статията, която обяснява, че мнозинството от украинците биха подкрепили продължаването на борбата за отблъскване на инвазията на Русия, дори ако всички западни страни оттеглят подкрепата си и се аргументира за незабавно увеличаване на международната военна помощ за Украйна.

Прокремълските медии често прибягват до тази манипулативна техника на цитиране на изречения от сериозни публикации или журналисти и след това въвеждане на изкривено послание, сякаш е част от оригиналната история.

https://euvsdisinfo.eu/report/top-ukrainian-officials-dont-believe-zelenskyys-rhetoric

Превод – Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани