Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Испания победи с 1:0 Италия и се класира на 1/8-финалите на Европейското първенство по футбол

[post-views]
Испания победи с 1:0 Италия и се класира на 1/8-финалите на Европейското първенство по футбол

Испания победи Италия с 1:0 в мач от група „B“ на Европейското първенствопо футбол . „Ла Фурия“ стана вторият сигурен 1/8-финалист на шампионата в Германия. Двете срещи от група „С“ завършиха с равенства. Дания – Англия 1:1 и Словения – Сърбия също 1:1

ИСПАНИЯ – ИТАЛИЯ 1:0

Испания победи Италия с минималното 1:0 в мач от група „B“ на Европейското първенство. Съставът на Луис де ла Фуенте надигра тотално опонентите си, но победи само с един гол разлика, който падна след като Рикардо Калафиори вкара топката в собствената си врата. Джанлуиджи Донарума направи 8 спасявания на вратата на Италия. „Ла Фурия“ е вторият сигурен 1/8-финалист на Еврпейско първенство в Германия.  Преди почивката италианците най-после нанесоха удар благодарение на Киеза, който прати топката покрай вратата. Родри си изкара жълт картон, заради който ще пропусне двубоя с Албания.  В 55-ата минута Нико Уилямс центрира, а Мората и Донарума отклониха топката, която накрая се отби в крака на Калафиори и влезе в мрежата му за крайното 1:0. В продължението резервата Айосе Перес имаше две чудесни възможности да вкара втори гол за испанците, но стража Донарума се намеси и в двата случая.

ДАНИЯ – АНГЛИЯ 1:1

Дания и Англия завършиха 1:1 в среща от втория кръг на група С на Евро 2024. Хари Кейн откри резултата, а Мортен Хюлманд изравни до почивката. Ремито завърза интригата в групата преди последните мачове и четирите отбора имат шансове да продължат напред. Англичаните водят с 4 точки, а Словения и Дания имат по две. Сърбия е на  дъното с 1 точка. Срещата започна с минута мълчание в памет на бившия генерален секретар на УЕФА Герхард Айгнер, който почина на 80-годишна възраст. Англичаните започнаха по-мотивирано и в 13-а минута Фил Фодън се озова на стрелкова позиция, но прати топката над вратата. Пет минути по-късно Кейн откри головата си сметка на Евро 2024 след грешка в защитата на датчаните. Кейн стана третият английски футболист с голове на четири големи първенства след Майкъл Оуен и Уейн Рууни. Дания успя да изравни в 34-ата минута след мощен шут във вратата на Пикфорд за 1:1.

СЛОВЕНИЯ – СЪРБИЯ 1:1

В другата среща от втория кръг на Група „С“ отборите на Словения и Сърбия завършиха 1:1. В 69-ата минута Словения откри резултата след страхотна атака. Жан Карничник, бившият футболист на Лудогорец, проби в половината на Сърбия, след което намери Елшник, който центрира по земя на втора греда и Карничник от няколко метра вкара за 1:0. В заключителните минути тимът на Пикси Стойкович хвърли всички сили в търсене на точката. И това се случи в последния възможен момент от мача, когато след центриране от ъглов удар, за който се включи и вратарят Предраг Райкович, Лука Йович успя да засече с глава за 1:1, оставяйки живи надеждите на тима за място на елиминационната фаза. Така Словения вече има 2 точки в актива си. В първата среща тимът завърши 1:1 с Дания. Западните ни съседи пък паднаха 0:1 от Англия на старта. В последните мачове в групата Словения ще играе срещу Англия, а Сърбия ще се изправи срещу Дания.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани