Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германската авиация тренира прецизни бомбардировки в Аляска

[post-views]
Германската авиация тренира прецизни бомбардировки в Аляска

Екипажи на изтребители „Торнадо“ на германската бойна авиация са започнали активната фаза на международните учения „Тихоокеански небеса 24“ в Северна Америка. Самолетите са тренирали прецизни бомбардировки на ниски височини, съобщи снощиха ВВС на Бундесрепубликата в социалните мрежи, цитирани от ДПА.

Самолет се е спуснал до височина от 30 метра, за да приближи незабелязан набелязаната цел, като се е издигнал единствено за удара. Военните са използвали прецизни бомби с лазерно насочване ГБУ-54.

В рамките на „Тихоокеански небеса 24“ германската авиация е разположила самолети далеч отвъд Европа. Над 30 изтребителя, хеликоптера, транспортни самолети и самолети за презареждане във въздуха участват до средата на август във влизащите в „Тихоокеански небеса 24“ пет отделни учения: „Арктически защитник“ в Аляска, „Японски небеса“ в Япония, „Катранено черно“ в Австралия, „Таранг Шакти – първа фаза“ в Индия и РИМПАК край Хаваите.

Германските военновъздушни сили нарекоха случващото се „най-голямото и най-предизвикателното разполагане на сили до момента“.

В поредицата от учения по стандартите на НАТО участват и ВВС на Франция и Испания, както и на страната домакин САЩ.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани