Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия спечели група „А“ след 1:1 срещу Швейцария. Унгария победи Шотландия с 1:0

[post-views]
Германия спечели група „А“ след 1:1 срещу Швейцария. Унгария победи Шотландия с 1:0

Домакините на Евро 2024 по футбол спечелиха своята група А, след равенство 1:1 срещу Швейцария. Така на осминафиналите Германия ще се изправи срещу втория в група С, който в момента е Дания. В друга среща унгарецът Барнабас Варга беше изнесен на носилка след ужасяващ сблъсък по време на мача със Шотландия, който беше спечелен от „маджарите“ с 1:0

Швейцария – Германия 1:1

Гол с глава на Никлас Фюлкруг спаси равенството 1:1 за Германия срещу Швейцария във Франкфурт. По този начин домакините на Евро 2024 спечелиха своята група А. Швейцарците поведоха рано, като Дан Ндойе се разписа от близко разстояние в 28-та минута. Изравнителният гол на Фюлкруг падна във втората минута на добавеното време на двубоя. Тази развръзка изправя Швейцария пред тежка задача на осминафиналите, където ще се сблъскат с Италия или Хърватия. Германците ще се изправят срещу втория в група С, който в момента е Дания. Въпреки спечеленото първо място, треньорът на Германия Юлиян Нагелсман може да отнесе критики заради избора си на стартови 11. Специалистът реши да излезе със същия състав за трети пореден мач. Централният защитник Джонатан Та получи жълт картон, което го вади от сметките на Нагелсман за осминафинала.

Шотландия – Унгария 0:1

Унгарецът Барнабас Варга беше изнесен на носилка след ужасяващ сблъсък по време на мача с Шотландия от Евро 2024, който беше спечелен от „маджарите“ с 1:0. След сблъсък с вратаря на шотландците Ангъс Гън, Варга се свлече на тревата в безсъзнание. След дълго забавяне медиците изнесоха 29-годишния играч от терена, който моментално беше заведен в болница в Щутгарт. Победното попадение беше отбелязано от Кевин Чобот, който прониза вратата на шотландците в добавеното време. По този начин Унгария остава на трето място в група А с 3 точки, което дава добър шанс на отбора да продължи на осминафиналите на турнира.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани