Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джесика Пегула  и Яник Синер триумфираха  с титлите на турнира по тенис в Берлин

[post-views]
Джесика Пегула  и Яник Синер триумфираха  с титлите на турнира по тенис в Берлин

Яник Синер триумфира във финала при мъжете на сингъл на турнира по тенис на трева в Хале (Германия). При жените американката Джесика Пегула спечели трофея

Джесика Пегула  и Яник Синер триумфираха  с титлите на турнира по тенис в Берлин

Яник Синер триумфира на турнира по тенис на трева в Хале (Германия). На финала лидерът в световната ранглиста се наложи със 7:6 , 7:6 (2) над Хуберт Хуркач. Това е първа титла на тревни кортове за Синер, който стана общо осмият тенисист в историята, спечелил първия си турнир, веднага след като се е изкачил на първа позиция в класацията на АТП. Хуркач и Синер бяха партньори на двойки в Хале през седмицата и достигнаха до втория кръг. Това е трети успех за италианския тенисист в общо пет двубоя срещу поляка.

При жените поставената под номер 4 в схемата Джесика Пегула спечели трофия. Американката отрази цели пет мачбола и се наложи трудно с 6:7 (0), 6:4, 7:6 (3) срещу рускинята Анна Калинская. В решителния сет Пегула, която е на 5-то място в световната ранглиста, показа солидна психика и успя да се наложи над Калинская след тайбрек, но преди това рускинята имаше пет възможности да спечели титлата, но се провали. Срещата продължи 2:33 часа. Пегула грабна пета титла в кариерата и първа на трева. 25-годишната Калинская продължава да чака дебютен трофей от WTA, след като отстъпи и в първия си финал – на турнира в Дубай по-рано тази година от финалистката на Ролан Гарос Жасмин Паолини от Италия, отново след обрат.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани