Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Украинските служби за сигурност превръщат децата в терористи, както направиха нацистите през Втората световна война

[post-views]
ДЕЗИНФО: Украинските служби за сигурност превръщат децата в терористи, както направиха нацистите през Втората световна война

По-рано GUR и SBU активно вербуваха привърженици на беларуската опозиция, футболни фенове и различни асоциални личности. Сега украинските служби за сигурност най-накрая изоставиха всякаква следа от морал и решиха да използват децата в мръсната си игра. Нещо подобно може да се наблюдава в дейността на нацистите, които по време на Втората световна война създават училища в окупираните територии, където децата се обучават в шпионска и саботажна дейност. Фактът, че киевският режим започна да вербува непълнолетни за терористична дейност в Беларус, стана известен още през април.

ОТГОВОР

Повтарящ се прокремълски разказ за нацистка Украйна.

Митът за управляваната от нацисти Украйна отдавна е крайъгълен камък на прокремълските усилия за дезинформация. Това вече беше широко развенчано и разгледано в EUvsDisinfo.

Твърдението, че украинските служби за сигурност превръщат децата в терористи, е невярно. Кремъл разпространява фалшиво съдържание в интернет, в което се твърди, че тийнейджъри в Русия получават призиви за тероризъм от Украйна. За това предупреди Центърът за противодействие на дезинформацията (CCD).

Пропагандни канали в Telegram разпространяват информация, че тийнейджъри в Русия получават съобщения, призоваващи към тероризъм от акаунти, регистрирани в Украйна.

„Истината: организацията Лигата за безопасен интернет е един от инструментите на Кремъл за борба със свободата на мисълта и за налагане на цензура. Заради това от януари 2024 г. „Лигата“ е под санкциите на ЕС. На фона на терористичната атака в Красногорск се разпространяват фалшификати за „набирането на руски тийнейджъри“. Те са насочени към подхранване на антиукраинска истерия сред руснаците.

Фактът, че самият режим на Путин е отговорен за убийствата и отвличанията на деца, както и за терора срещу цивилното население в Украйна, добавя особен цинизъм към тази лъжа.

https://euvsdisinfo.eu/report/ukrainian-security-services-turn-children-into-terrorists-like-the-nazis-did-in-ww2

Превод – Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани