Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: За Запада украинците не са нищо повече от пушечно месо, което трябва да отслаби Русия

[post-views]
ДЕЗИНФО: За Запада украинците не са нищо повече от пушечно месо, което трябва да отслаби Русия

След като посегна на „замразените“ руски активи, Западът прекъсва всички възможности за преговори с Москва при всякакви приемливи условия, принуждавайки руснаците да довършат сегашния режим в Киев. Разбира се, за Запада украинците не са нищо повече от пушечно месо, което трябва да отслаби Русия, така че Украйна да стане годна за ръчно управление, както по времето на Елцин.

ОТГОВОР

Това е повтарящ се дезинформационен разказ от прокремълски издания, които твърдят, че Западът води прокси война срещу Русия, използвайки украинците като инструмент. Това също е повтаряща се прокремълска дезинформация, целяща възпирането на нациите от конфискуване на замразени активи на Русия за финансиране на реконструкцията на Украйна.

В отговор на руската агресия срещу Украйна, САЩ, ЕС и няколко други страни замразиха около 300 милиарда долара руски активи, депозирани в западни банки. Именно незаконните действия на Русия срещу Украйна, които нарушават разпоредбите на много международни закони, включително Устава на ООН, доведоха до въвеждането на дълъг списък от санкции срещу Русия.

На 21 май 2024 г. Съветът на ЕС даде зелена светлина за използването на неочаквани и извънредни приходи в резултат на прилагането на санкциите на ЕС срещу Русия в помощ на Украйна. Тези неочаквани нетни печалби, генерирани от обездвижени руски активи, ще бъдат използвани за подкрепа на въоръжените сили на Украйна, отбранителната промишленост и реконструкцията.

Украйна защитава себе си, своята териториална цялост, национално самосъзнание и суверенитет срещу въоръжената агресия на Русия. Решението да се защитава е взето единствено от Украйна, нейните законни лидери и нейните граждани.

Украйна е суверенна и независима държава с демократично избран президент и парламент. Суверенитетът на страната е нарушен само в резултат на непрекъснати актове на агресия от страна на руските въоръжени сили от 2014 г., и пълномащабното военно нахлуване в Украйна на 24 февруари 2022 г.

Русия е единствената страна, отговорна за нахлуването в Украйна. От началото на военните действия тя измисля различни обяснения и поводи за своята агресия. Освен това Русия не беше принудена да нахлуе в Украйна. Това беше лично решение на Путин, с което той започна най-големия военен конфликт в Европа след Втората световна война.

Западът не е страна в конфликта и не е заинтересован от продължаването на войната, а само подкрепя Украйна с военна и финансова помощ за ефективната самоотбрана срещу непровокираната руска инвазия. Не само Западът, но и много други нации по света подкрепят Украйна с военна и финансова помощ за ефективна самоотбрана, съгласно член 51 от Устава на ООН.

https://euvsdisinfo.eu/report/for-the-west-ukrainians-are-nothing-more-than-cannon-fodder-that-should-weaken-russia

Превод – Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани