Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изненадващо Австрия спечели група „D“; в група „C“ от Евро 2024 отпадна само Сърбия

[post-views]
Изненадващо Австрия спечели група „D“; в група „C“ от Евро 2024 отпадна само Сърбия

Австрия поднесе една от големите изненади на Европейското първенство по футбол, като победи един от фаворитите – Нидерландия с 3:2 в мач от група „D“ и се изкачи на първото място. И двата мача в група „C“ от последния трети кръг завършиха при нулеви равенства. От надпреварата отпадна само Сърбия

Изненадващо Австрия спечели група „D“; в група „C“ от Евро 2024 отпадна само Сърбия
Англия – Словения

Англия – Словения 0:0

И двата мача в група C от последния трети кръг завършиха при нулеви равенства – Англия – Словения и Дания – Сърбия. Мачовете в Кьолн и Мюнхен бяха доста скучни, с един отменен гол на Англия и по един на датчани и сърби. В крайна сметка единствената победа в групата бе в първия кръг – за Англия срещу Сърбия с 1:0, а това донесе 5 точки и първото място за англичаните. За втората и третата позиция почти абсолютно равни показатели записаха датчани и словенци. При равни точки по – три, и 2:2 голова разлика, получените жълти картони бяха отново равни – по шест. Така че едва последният показател – по-челно място в европейската ранглиста – 9-о срещу 15-о, даде втората позиция за Дания и третата за Словения, но и двата отбора продължават напред. Унгария и Хърватия от третите отбори имат по-лоши показатели от тези на Словения. Отпада само Сърбия с 2 точки.

Дания – Сърбия 0:0

Дания се класира на осминафиналите на Евро 2024, въпреки че не записа победа в груповата фаза. Скандинавците завършиха 0:0 срещу Сърбия в последния си мач от група „С“. И двата отбора подходиха доста предпазливо и мачът няма да се запомни с много. Сърбите, които имаха нужда от победа, предложиха много малко в предни позиции и безславно напускат турнира. Дания завърши на второ място в групата, след като има еднакви показатели със Словения и трябваше да се гледа по-доброто представяне на тима в квалификациите, за да се определи кой да е втори и кой да е трети. Словения обаче също си осигури класиране за следващата фаза на Европейското. Датчаните ще се изправят срещу домакина Германия на осминафиналите.

Нидерландия – Австрия 2:3

Австрия поднесе една от големите изненади на турнира, като победи един от фаворитите – Нидерландия с 3:2 в мач от група D. По този начин отборът на Ралф Рангник се изкачи на първо място в групата. В шестата минута Александър Прас центрира, а в опита си да изчисти Дониел Мален си отбеляза автогол. Това бе 7-ият автогол от старта на шампионата.  В началото на второто полувреме Коди Гакпо изравни резултата за „лалетата“. В 59-ата минута Романо Шмид прати топката в мрежата на Нидерландия. Четвърт час преди края на сблъсъка Мемфис Депай, отбеляза първото си попадение на Европейското. Пет минути по-късно Марсел Забицер се разписа, с което изпрати Австрия на първото място в групата и класира селекцията на осминафинал за второ поредно Европейско първенство.

Франция – Полша 1:1

Световният вицешампион Франция завърши 1:1 с Полша в двубой от третия кръг в група „Д“ и продължава на осминафиналите на надпреварата. Възпитаниците на Дидие Дешан поведоха в резултата с попадение от дузпа на звездата Килиан Мбапе в 56-ата минута, a Роберт Левандовски в 79-ата изравни също от бялата точка. В крайното класиране в групата Франция остана на второ място с 5 точки. Австрия е лидер с 6 пункта, след като спечели с 3:2 срещу Нидерландия. Полша е на последното място с 1 точка. Капитанът на Франция Килиан Мбапе се завърна след фрактура на носа и започна в стартовите 11. 25-годишният футболист игра със защитна маска срещу тима на Полша, който още преди този мач беше елиминиран от турнира. Голямата звезда Роберт Левандовски беше стартовия състав за първи път след завръщане от контузия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани