Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Одобрен е проект на писмо-уверение от българското правителство до държавния секретар на САЩ

[post-views]
Одобрен е проект на „Изявление за намерение“ относно осигуряването на поддръжка от страната домакин за провеждане на операции и учения на НАТО

Министерският съвет на Република България прие решение за одобряване на проект на писмо-уверение от Правителството на България до държавния секретар на САЩ, във връзка с „Меморандум за национална сигурност на САЩ за гарантиране и отчетност относно предоставените отбранителни продукти и услуги“.

Отношенията между Република България и САЩ в сферата на отбраната се развиват интензивно и са се превърнали в партньорство от стратегическо значение. Едно от основните направления, в които се осъществява двустранното отбранително сътрудничество е свързано с модернизацията и придобиването на нови способности за българските въоръжени сили.

Подписаният документ цели да подпомогне реализирането на дейностите по придобиване на отбранителни продукти и свързаните с тях услуги за Въоръжените сили, които се осъществяват, чрез безвъзмездно финансиране по програми и целеви фондове на САЩ.

Източник: МС

Най-ново

Единична публикация

Избрани